neymar jr hayatı ve başarıları

Neymar, şu an Fransa'nın Paris Saint Germain takımında top koşturan dünyanın önde gelen futbolcularından biridir. Günümüzün brezilyalı çokça meşhur futbolcusu bunun gibi sokak aralarında top koşturmaya başlamıştır. Ancak o devirde deneyimli bir futbolcu olan babası, oğlunun da kendisiyle aynı statüde olmasını istiyordu. Neymar, henüz 11 yaşındayken FC Santos'un genç takımına katıldı ve bu klüpte oynarken İspanyol kulübü Real Madrid nedeni ile beğenilerek genç takıma kabul edildi fakat daha FC Santos'tan takımda kalması için kendisine yüksek bir bedel teklif edildi ve bunun üzerine Brezilya'da kalmaya karar verdi. Santos'ta oynadığı zaman boyunca, birbiri ardına muhteşem goller attı ve yetenekleri futbol dünyasının gündemine oturdu. Sonuç olarak, dünyanın en büyük kulüpleri onu transfer etmek için birbirleriyle yarıştı. 2013 yılında, İspanya'nın La Liga ekiplerinden Barcelona'ya imza attı ve 2015'te Katalan kulübü ile mühim bir etki yarattı.


Neymar da Silva Santos Junior, 5 Şubat 1992'de Brezilya'nın Sao Paolo şehrinde Mogi Das Cruzes beldesinde doğdu. Babası Neymar Santos Senior, profesyonel bir futbolcuydu ve onun antrenörüydü. Annesinin adı Nadine da Silva.
Neymar, çocukluğu boyunca sokak aralarında arkadaşlarıyla top oynardı. Top sürme hakkında yeteneklerini geliştirmek için devamlı çalışırdı. 2003 yılında, Portuguesa Santis takımının formasını giydi ve Sao Vicente şehrine taşındı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar